Doa Nabi Sulaiman a,s.


Doa Nabi Sulaiman a,s.


" KHATAM TU BILLAH HILL ALI YIL AZIM, WABIHAQQI SULAIMAN IBNI DAUD ALAIHISSALAM, YA HATAM MA MALAKAT ALLAH HUMMASOLIALA MUHAMMAD, WAALA AALIHI MUHAMMAD, ALLAH HUM MAINNI KALTAFI SUROTIS SULAIMAN WAMIN KA SULAIMAN NAMINAL MASRIK KI WAL MAGRIB. LIZA TI WASHIFA TI WA SALAMI YA ROBBI, YA ROBBI, YA ROBBI, WA JIBRAILU, WA MIKAILU, WA ISROFILU, WA IZROILU, WAL MULKU SULAIMAN NAMINAL MASRIK KI WAL MAGRIB. JAN NA WAL INSAN WARIHAL MAKKHOMAMAN SALAMAN TASLIMA KHASIRAN KHASIRO, SUBHANAHUWATAALA JALALUHU ALIMA YA IBLISU, WAS SYAITON, WASSAKARAN FIZULUMA TIILAN NUR ROBBANA, ROBBANA, ROBBANA TAKHOBAL SULAIMAN ALAIHISSALAM "Artinya : Ya Allah, masukkan kami dalam kawalan lingkungan Nabi Sulaiman, dan Nabi Sulaiman telah memiliki daripada timur dan barat dengan kebolehan anugerah Allah, sifat, perbuatan-perbuatan dan juga kekuatannya,. Selamat sejahterakanlah kami wahai tuhan Jibrail, Mikail, Israfil dan Izrail.

Telah menguasai Nabi Sulaiman dari timur dan barat, jin, manusia, angin dan awan berserta keselamatan yang banyak. Maha suci Allah taala yang maha mulia kemuliaan, dan kesempurnaanNya, ketahuilah oleh kamu wahai iblis, wahai iblis, wahai iblis, Syaitan-syaitan tinggal dalam kegelapan.

Wahai Tuhan kami, terimalah daripada kami doa Nabi Sulaiman, dan telah berselawat Allah ke atas Nabi Sulaiman, juga keatas para nabi dengan rahmatMu ya Allah yang amat mengasihani daripada segala-galanya."

Posting Komentar

Subscribe Our Newsletter